Terug
Gepubliceerd op 30/06/2021

2021_GR_00133 - Kapelstraat - Definitieve vaststelling van het rooilijnplan Kapelstraat (deel Pompstraat/gemeentegrens Boom) en Molleveld - Goedkeuring

Gemeenteraad
do 24/06/2021 - 20:00 digitaal
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Benjamin De Roeck, voorzitter gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn; Geert Antonio, schepen; Jurgen Callaerts, burgemeester; Els Devlies, voorzitster BCSD - schepen; Axelle De Smet, raadslid N-VA; Kenneth Heylen, raadslid N-VA; Marc Van den Bogaert, raadslid N-VA; Bram Van Keer, raadslid N-VA; Katusha Vervloesem, raadslid N-VA; Marleen De Bruyn, raadslid CD&V ; Raf De Schepper, schepen; Ilse Moons, raadslid CD&V ; Geert Van der Auwera, schepen; Marc Verschueren, raadslid CD&V; Wendy Weckhuysen, schepen; Christine Jacobs, raadslid Vooruit en GROEN; Christoph Marckx, raadslid Vooruit en GROEN; Bart Peeters, raadslid Vooruit en GROEN; Jarrik Peeters, raadslid Vooruit en GROEN; Annelien Schoofs, raadslid Vooruit en GROEN; Francy Van der Wildt, raadslid Vooruit en GROEN; Werner Joris, raadslid Vlaams Belang; Anny Van Aeken, raadslid Vlaams Belang; Marc Verrept, raadslid Vlaams Belang; André Gielis, onafhankelijk raadslid; Veerle De Beuckeleer, algemeen directeur

Secretaris

Veerle De Beuckeleer, algemeen directeur

Stemming op het agendapunt

2021_GR_00133 - Kapelstraat - Definitieve vaststelling van het rooilijnplan Kapelstraat (deel Pompstraat/gemeentegrens Boom) en Molleveld - Goedkeuring
Goedgekeurd

Aanwezig

Benjamin De Roeck, Geert Antonio, Jurgen Callaerts, Els Devlies, Axelle De Smet, Kenneth Heylen, Marc Van den Bogaert, Bram Van Keer, Katusha Vervloesem, Marleen De Bruyn, Raf De Schepper, Ilse Moons, Geert Van der Auwera, Marc Verschueren, Wendy Weckhuysen, Christine Jacobs, Christoph Marckx, Bart Peeters, Jarrik Peeters, Annelien Schoofs, Francy Van der Wildt, Werner Joris, Anny Van Aeken, Marc Verrept, André Gielis, Veerle De Beuckeleer
Stemmen voor 25
Benjamin De Roeck, Kenneth Heylen, Annelien Schoofs, Bart Peeters, Christoph Marckx, Geert Antonio, Jurgen Callaerts, Geert Van der Auwera, André Gielis, Christine Jacobs, Jarrik Peeters, Francy Van der Wildt, Marleen De Bruyn, Bram Van Keer, Katusha Vervloesem, Marc Van den Bogaert, Axelle De Smet, Raf De Schepper, Wendy Weckhuysen, Ilse Moons, Anny Van Aeken, Marc Verrept, Marc Verschueren, Els Devlies, Werner Joris
Stemmen tegen 0
Onthoudingen 0
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0
2021_GR_00133 - Kapelstraat - Definitieve vaststelling van het rooilijnplan Kapelstraat (deel Pompstraat/gemeentegrens Boom) en Molleveld - Goedkeuring 2021_GR_00133 - Kapelstraat - Definitieve vaststelling van het rooilijnplan Kapelstraat (deel Pompstraat/gemeentegrens Boom) en Molleveld - Goedkeuring

Motivering

Aanleiding en context

In functie van de heraanleg van de Kapelstraat (gedeelte Pompstraat – gemeentegrens met Boom) en Molleveld dient de rooilijn van de openbare wegenis te worden verbreed. 

Het gedeelte van de Kapelstraat gelegen tussen de Pompstraat en de Korte Veerstraat werd reeds heringericht in 2012, het gedeelte van de Kapelstraat tussen de Pompstraat en de gemeentegrens met Boom is nog niet heringericht.

De Kapelstraat en Molleveld zijn in de Atlas der Buurtwegen opgenomen:

  • de Kapelstraat als buurtweg 1 met een rooilijnbreedte variërend van 5,6 m tot 14 m
  • Molleveld als voetweg 61 met een rooilijnbreedte van 1 m.

Het gedeelte van voetweg 61, gelegen ten noorden van Molleveld werd bij gemeenteraadsbesluit d.d. 19 september 2019 afgeschaft in functie van de opvulling en ophoging van de bestaande kleiputten.

Huidige toestand Kapelstraat en Molleveld

  1. Kapelstraat

Het gedeelte van de Kapelstraat tussen de Korte Veerstraat en de Pompstraat is in 2012 volledig heringericht met:

- een rijweg in KWS verharding met een breedte van 6,60m, goten inbegrepen;

- een rotonde op het kruispunt Kapelstraat-Korte Veerstraat;

- een dubbelrichtingsfietspad in rode betonstraatstenen met een breedte van +/- 2,50 m aan de noordzijde van de Kapelstraat, voor het grootste gedeelte gescheiden van de rijweg door een parkeerstrook of een berm; 

- een voetpad in grijze betonstraatstenen met een variabele breedte langs de noordzijde van de Kapelstraat; 

- een groene berm langs de zuidzijde van de Kapelstraat voor nutsleidingen met enkel een parkeerstrook in grijze betonstraatstenen met een breedte van 2,20m en een bushalte ter hoogte van de Pompstraat aan de zuidkant van de Kapelstraat. 

Het gedeelte van de Kapelstraat tussen de Pompstraat en de gemeentegrens met Boom is nog niet heringericht. De wegenis tussen Pompstraat en Polder bestaat er uit:

- een rijweg in KWS met een breedte van +/- 7m; 

- éénzijdige fietssuggestiestroken in het geel geschilderd op de KWS verharding;

- een voetpad in grijze betontegels met een breedte van 1 à 1,5 m tegen de gevels van de bestaande woningen langs de noordzijde van de Kapelstraat, tussen de Pompstraat en de Polder;
 - een groene berm langs de zuidzijde van de Kapelstraat.

De wegenis tussen de Polder en de gemeentegrens met Boom bestaat uit:

- een rijweg in KWS met een breedte van +/- 7m;

- éénzijdige fietssuggestiestroken in het geel geschilderd op de KWS verharding;

- groene bermen langs beide kanten van de rijweg.

    2. Molleveld

De rijweg in KWS verharding heeft een breedte van +/- 3 m. De voetpaden in betontegels, gesitueerd langs beide zijden van de straat, hebben een breedte van +/- 1,2 m.

In het kader van geplande infrastructuurwerken tussen de Pompstraat en de gemeentegrens met Boom is het noodzakelijk dat de bestaande gemeentewegen worden verbreed. Een wijziging van de bestaande gemeentewegen waarbij de breedte wordt aangepast, dringt zich derhalve op.

Argumentatie

Doelstellingen en principes van artikel 3 en artikel 4 van het Decreet Gemeentewegen

Teneinde de structuur, de samenhang en de toegankelijkheid van de gemeentewegen op haar grondgebied te vrijwaren en te verbeteren, en in het bijzonder om aan de huidige en toekomstige behoeften aan zachte mobiliteit te voorzien overeenkomstig artikel 3 van het Decreet Gemeentewegen beoogt de gemeente Rumst de heraanleg van de Kapelstraat (gedeelte Pompstraat – gemeentegrens met Boom) en Molleveld.  

De gemeente Rumst wenst immers overeenkomstig artikel 3 van het Decreet Gemeentewegen een geïntegreerd beleid te voeren dat onder meer gericht is op: 

1° de uitbouw van een veilig wegennet op lokaal niveau; 

2° de herwaardering en bescherming van een fijnmazig netwerk van trage wegen, zowel op recreatief als op functioneel vlak. 

Het staat ontegensprekelijk vast dat overeenkomstig artikel 4 van het Decreet Gemeentewegen: 

  1. de heraanleg en aldus de wijziging van het gemeentelijk wegennet ten dienste staat van het algemeen belang;
  2. de wijziging van de gemeentewegen afdoende wordt gemotiveerd;
  3. de verkeersveiligheid en de ontsluiting van aangrenzende percelen in acht werd genomen; 
  4. de wijzigingen aan het wegennet worden beoordeeld in een gemeentegrensoverschrijdend perspectief;
  5. bij de wijzigingen aan het wegennet door de heraanleg van de Kapelstraat en Molleveld rekening werd gehouden met de actuele functie van de gemeenteweg, zonder dat daarbij de behoeften van de toekomstige generaties in gedrang worden gebracht.   

Door de grote intensiteit van het auto-, vracht- en fietsverkeer tussen de dorpskernen van Rumst en Boom en de slechte zichtbaarheid aan het kruispunt met de Polder en de Kapelstraat dient de Kapelstraat heraangelegd en verbreed te worden. 

De gemeente Rumst wenst de Kapelstraat derhalve te voorzien van veilige fietsvoorzieningen met de bedoeling: 

  • de verkeersveiligheid en het comfort voor voetgangers en fietsers te verbeteren;
  • het kruispunt en de bocht ter hoogte van de Polder verkeerstechnisch veiliger te maken;
  • de fietsrouteverbinding op het grondgebied Rumst te vervolledigen en af te werken. 

De heraanleg van de Kapelstraat beoogt een gescheiden dubbelrichtingsfietspad aan de noordkant van de straat.  Samen met deze werken zal een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd.  

De heraanleg van de Kapelstraat met de aanleg van een veilige fietsverbinding en de heraanleg van Molleveld is niet mogelijk binnen de huidige contouren van de rooilijn van de Kapelstraat en Molleveld. Zodoende dient de bestaande wegenis te worden gewijzigd waarbij de wegenis dient te worden verbreed opdat o.m. in een veilige fietsinfrastructuur zou kunnen worden voorzien. 

    1. Verkeersveiligheid 

Zoals reeds uit bovenstaande uiteenzetting is komen vast te staan dient de huidige rooilijn van de Kapelstraat en Molleveld te worden verbreed om de straten te kunnen herinrichten zodat de herinrichting kan bijdragen tot de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan de veiligheid en het comfort van de zwakke weggebruikers. 

De rooilijn van de Kapelstraat dient te worden verbreed zodat de Kapelstraat op een veilige manier kan worden ingericht voor fietsers, met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad aan de noordzijde van de straat. Dit fietspad zal op termijn aantakken op het nog aan te leggen dubbelrichtingsfietspad in de gemeente Boom. 

De rooilijn van Molleveld dient eveneens te worden verbreed en zal samenvallen met de gevelbouwlijn van de woningen. Dit laat toe om deze straat op een veilige manier in te richten als een zone 30 met een erfachtige aanleg, met een gemengd gebruik door voetgangers, fietsers en auto’s.

    2. Ontsluiting aangrenzende percelen

De verbreding van de rooilijnen brengt voor geen enkel perceel de ontsluiting naar het openbaar domein in het gedrang. 

De Kapelstraat is tussen de Korte Veerstraat en de Pompstraat reeds volledig heringericht volgens de nieuwe rooilijn, met behoud van de ontsluiting van de aangrenzende percelen naar het openbaar domein. Tussen de Polder en de gemeentegrens met Boom wordt de rooilijn verbreed op gronden in eigendom van openbare besturen, ten zuiden in eigendom van de gemeente Rumst en ten noorden in eigendom van de Vlaamse Waterweg. Deze gronden zijn lager gelegen dan de Kapelstraat en worden nu niet ontsloten naar het betreffende wegvak van de Kapelstraat. 

De verbreding van de rooilijn en de herinrichting van de wegenis wijzigt niets aan deze ontsluiting. 

Met de inname van lot 2 blijft de ontsluiting van perceel A423m naar het openbaar domein behouden.

Van het perceel A381g, eigendom van garage Van Lent, wordt lot 12 opgenomen binnen de rooilijn van de Kapelstraat. Dit perceel A381g wordt enkel ontsloten naar de Kapelstraat. 

Na onteigening van lot 12 blijft de ontsluiting naar de Kapelstraat gegarandeerd.

Met de verbreding van de rooilijn van Molleveld wordt de huidige openbare wegenis volledig opgenomen binnen de nieuwe rooilijnen.

    3. Gemeentegrensoverschrijdend perspectief

Het dubbelrichtingsfietspad in de Kapelstraat wordt aangelegd tot aan de gemeentegrens met Boom waar een overgang voorzien wordt naar de enkelrichtingsfietspaden in Boom. 

Op termijn zal de gemeente Boom het dubbelrichtingsfietspad in Rumst verder doortrekken. 

    4. Duurzame ontwikkeling

De verbreding van de rooilijnen van de Kapelstraat en Molleveld in functie van de herinrichting van wegenis met bijzondere aandacht voor de veiligheid en het comfort van de zwakke weggebruiker komt tegemoet aan een duurzame ontwikkeling waarbij verplaatsingen per fiets en te voet gestimuleerd worden. Deze maatregelen dragen bij aan een modal-shift ten voordele van voetgangers en fietsers en het minder gebruik van de auto. Dit alles draagt bij aan minder luchtverontreiniging en een gezondere verplaatsingswijze.

Er kan derhalve worden besloten dat met de in het voorliggende rooilijnplan beoogde realisatie van de heraanleg van de Kapelstraat en Molleveld door de wijziging van de bestaande wegenis  zodoende tegemoet wordt gekomen aan de doelstellingen en principes zoals vermeld in artikel 3 en 4 van het Decreet houdende gemeentewegen van 3 mei 2019. 

Juridische grond

Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017

Decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019 waarbij overeenkomstig artikel 11, §1 de ligging en de breedte van gemeentewegen worden vastgelegd in gemeentelijke rooilijnplannen zodat de wijziging van bestaande gemeentewegen zodoende de opmaak vereisen van rooilijnplannen.

Fasering

Openbaar onderzoek – Samenloop met onteigeningsprocedure

Het door de Gemeenteraad voorlopig vastgestelde rooilijnplan werd overeenkomstig artikel 17, § 2 van het Decreet Gemeentewegen door het College van Burgemeester en Schepenen onderworpen aan een openbaar onderzoek dat liep van 7 april 2021 tot en met 7 mei 2021. 

Gezien aan dit rooilijnplan tevens een onteigeningsplan werd gekoppeld, voorziet het Vlaams Onteigeningsdecreet van 24 februari 2017 in artikel 31 een samenloop van de onteigeningsprocedure met de rooilijnprocedure waardoor het openbaar onderzoek over het voorlopig vastgestelde rooilijnplan volledig gealigneerd werd en gelijktijdig met het openbaar onderzoek over het voorlopig vast te stellen onteigeningsbesluit werd gehouden. Hierdoor werd niet alleen tijdswinst geboekt maar werd vooral alle informatie in één beweging ter beschikking gesteld aan de burger. 

Er werd 1 bezwaarschrift ingediend dat verband hield met het voorlopige vastgestelde rooilijnplan en/of het voorlopig vastgestelde onteigeningsbesluit. 

Na het openbaar onderzoek wordt het dossier opnieuw voorgelegd aan de Gemeenteraad met de resultaten van het openbaar onderzoek. De Gemeenteraad neemt een standpunt in over de  bezwaren en opmerkingen. 


Over de behandeling van de bezwaren, standpunten en opmerkingen werd een verslag opgemaakt waarin de bezwaren, standpunten en opmerkingen werden opgenomen en beantwoord worden en waar nodig weerlegd. Het verslag gaat als bijlage bij dit besluit. De Gemeenteraad kan de inhoud en argumenten zoals uiteengezet in dit verslag integraal bijtreden en maakt het zich eigen. De Gemeenteraad kan vervolgens besluiten tot de definitieve vaststelling van het rooilijnplan.

Besluit

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

De gemeenteraad keurt het verslag van de behandeling van de bezwaren, opmerkingen en standpunten die in het kader van het openbaar onderzoek werden ingediend, goed.

Artikel 2

De gemeenteraad keurt het rooilijnplan 20210303-RUM004.01-F5-RL01 zoals opgesteld door IGEAN op 3 maart 2021 definitief goed en stelt het definitief vast op de percelen kadastraal gekend als volgt:

KADASTRAAL

EIGENAAR(S)

KADASTRALE OPP.

Afd.

Sie

nr

aard

naam

m2

2

A

417s

woeste grond

De Vlaamse Waterweg nv

31.103

2

A

423m

huis

Dave Parys 

165

2

A

241b

huis

Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen-dienstverlening 

40

2

A

242c

huis

Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen-dienstverlening

126

2

A

243b

bouwland

Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen-dienstverlening

130

2

A

188g

grond

Fonds voor Innoveren en Ondernemen 

81.190

2

A

408w

woeste grond

Gemeente Rumst

50

2

A

408x

woeste grond

Gemeente Rumst

60

2

A

408r

woeste grond

Gemeente Rumst

64

2

A

408y

woeste grond

Gemeente Rumst

71

2

A

403p

woeste grond

Gemeente Rumst

4.003

2

A

381g

garagewerkplaats

Garage Van Lent

4.006

2

A

380c

bouwgrond

Gemeente Rumst

277

2

A

377b

bouwgrond

Gemeente Rumst

84

2

A

376f

bouwgrond

Gemeente Rumst

65

2

A

420f

huis

 

De Schuyter Paul 

De Wever Virginia 

170

 

 

 

 

2

A

420d

grond

Abeloos Benny

60

2

A

421v

woeste grond

 

 

De Schuyter Paul 

De Wever Virginia 

Jacobs Kim 

73

 

 

 

 

 

 

 

 

2

A

421w

huis

 

Wils Rob

Peeters Cindy

175

 

 

 

 

2

A

423k

huis

Parys Daisy 

46

2

A

430f

huis

Francotte Michel 

131

2

A

430g

huis

De Weerdt Danny

Van Aken Birgit

216

 

 

 

 

 

2

A

432b

toonzaal

Sol Ronald

346

2

A

433p

huis

 

Coveliers Gerard 

Callaert Helena 

180

 

 

 

 

2

A

433r

building

Bonne Marcella VE 

326

2

A

450m

huis

 

Van Lent

206

 

 

 

Van Lent Stijn

 

2

A

450h

huis

 

Moens Pascal 

109

 

 

 

Katia Truyen

 

2

A

455b

grond

Selleslags Karin

110

2

A

457c

huis

 

Van Verre François

60

 

 

 

Belgische Staat

 

2

A

458v

huis

 

Van der Westerlaken Nick

180

 

 

 

De Moor Evi

 

2

A

458m

huis

Kalaaji Mohammad

50

2

A

459n

huis

Calluy Hilde

116

2

A

459m

huis

Scherps Tamara

246

2

A

464c

handelshuis

 

 

Verlinden Elisabeth

240

 

 

 

Calluy Hilde

 

 

 

 

Calluy Katleen

 

2

A

465h

bergplaats

DigitArte

368

2

A

468g

huis

 

Koninckx Bruno

195

 

 

 

Devlies Els

 

2

A

468f

huis

 

Koninckx Bruno

380

 

 

 

Devlies Els

 

2

A

469c

garagewerkplaats

erfgenamen Vereyken Frida 

473

2

A

470e

huis

 

Bauwens Thomas

Smits Cindy

235

 

 

 

 

2

A

470c

huis

 

Van Rompaey Sven

Coveliers Farah

255

 

 

 

 

2

A

471r

woeste grond

 

Ceuppens Eddy

Marcelline Remue

51.128

 

 

 

 

2

A

471t

grond

 

De Wit Hugo

Muyldermans Christina

28

 

 

 

 

2

A

210e

elektr. Cabine

IVEKA

84

2

A

211e

huis

 

Dieleman Arnold

Khales Khadija

170

 

 

 

 

2

A

212c

huis

Feyt Patrick

80

 

 

 

 

Szücs Karin

 

2

A

213c

garage

 

Feyt Patrick

Szücs Karin

110

 

 

 

 

2

A

214m

huis

 

Simons Lucas

Civilia Martine

165

 

 

 

 

2

A

215k2

huis

 

Vervoort Bart 

Alix Tifny

202

 

 

 

 

2

A

215f2

huis

Garcia De Los Santos Fioldalisa

100

2

A

215g2

huis

 

Nijgh Steffen

Van de Wauwer Naomi

565

 

 

 

 

2

A

215l2

huis

Van der Plancke Willy

128

2

A

215m2

huis

 

Wolf Juliana

Huyghe Heidi

122

 

 

 

 

 

 

 

 

Huyghe Carine

 

2

A

215d2

huis

 

 

 

Ofilas Purificacion

Bal Kelly 

Bal Kenneth

Bal Peter

109

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

A

215n2

huis

Van Steenpaal Frans

207

2

A

216d

garage

Vlaams Gewest

49

2

A

216c

bouwland

Vlaams Gewest

549

2

A

224b

huis

 

Gobbaert Isidoor

Van Camp Sonja

150

 

 

 

 

2

A

219e

huis

Cardon Mike

56

 

 

 

 

De Bruyn Sandra

 

2

A

220d

huis

Van Hoorenbeeck Gregory

57

2

A

221d

huis

Van den Branden Brigitte

50

 

 

 

 

Dumery Serge

 

2

A

231p

huis

 

Van Bulck Eddy

Van Bulck Christel

380

 

 

 

 

2

A

231k

huis

 

Van Bulck Eddy

Van Bulck Christel

305

 

 

 

 

2

A

231l

huis

 

Raets Luc

Van Onckelen Justine

63

 

 

 

 

2

A

231r

huis

Verschaeren Patrick

87

2

A

198h

woeste grond

Vlaams Gewest

8.072

2

A

233d

bouwland

Vlaams Gewest

150

2

A

235c

huis

 

Van Hoof Christiaan

Janssens Ernestina

75

 

 

 

 

2

A

239c

bouwland

Fonds voor Innoveren en Ondernemen 

180

2

A

240b

garage

Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen-dienstverlening 

52

2

A

335v3

Grond

Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen-dienstverlening 

55.241

2

A

421t

huis

Abeloos Benny

87


A

421r

huis

Mercier Philippe - Van Der Hoeven Cindy

93

2

A

421y

huis

Clement Guy Francis

86

2

A

421p

garage

huis

Rockele Werner & Dussolier Gisele

81

 

 

437b

70

2

A

436c

huis

Cools Bart

90

2

A

421x

huis

Van Calster Maurice & Agcaoili Anita

171

2

A

417t

garage

De Vlaamse Waterweg nv

18

2

A

426d

huis

Ducaert Frederic

69

2

A

427a

huis

 

 

Van Uffelen Franky 

De Jonghe Vicky

De Jonghe Vicky

53

 

 

 

 

 

 

 

 

2

A

428a

huis

Hullaert Glen

48

2

A

429n

huis

Taibi Mimoun - Taibi Hassana

47

2

A

429p

garage

Taibi Mimoun - Taibi Hassana

31

2

A

429r

garage

Francotte Michel

29

2

A

429s

garage

Moens Pascal

36

 

Artikel 3

De gemeenteraad verzoekt het college van burgemeester en schepenen om het besluit tot definitieve vaststelling van het rooilijnplan 20210303-RUM004.01-F5-RL01 te publiceren op de gemeentelijke website en aan te plakken bij het gemeentehuis en ter plaatse, minstens aan het begin- en eindpunt van het nieuwe, gewijzigde of verplaatste wegdeel. 

Verder verzoekt de gemeenteraad het college van burgemeester en schepenen iedereen die in het kader van het openbaar onderzoek een standpunt, opmerking of bezwaar heeft ingediend met een beveiligde zending op de hoogte te brengen van het besluit van de gemeenteraad tot definitieve vaststelling van het gemeentelijke rooilijnplan 20210303-RUM004.01-F5-RL. 

Tenslotte verzoekt de gemeenteraad het college van burgemeester en schepenen het rooilijnplan 20210303-RUM004.01-F5-RL01 samen met het besluit van de gemeenteraad tot definitieve vaststelling van het gemeentelijk rooilijnplan onmiddellijk na de definitieve vaststelling met een beveiligde zending te bezorgen aan het departement en aan de deputatie van de provincie Antwerpen.

 

Artikel 4

De gemeenteraad verzoekt het college van burgemeester en schepenen - als de gemeente niet binnen een termijn van dertig dagen op de hoogte is gebracht van een georganiseerd administratief beroep als vermeld in artikel 24 van het Decreet Gemeentewegen - het besluit tot definitieve vaststelling van het gemeentelijke rooilijnplan bij uittreksel bekend te maken in het Belgisch Staatsblad en te publiceren op de gemeentelijke website.

Artikel 5

Het besluit tot definitieve vaststelling van het gemeentelijke rooilijnplan 20210303-RUM004.01-F5-RL heeft uitwerking veertien dagen na bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.